Tekniske analyser og daytrading

Tekniske analyser og daytrading

Det er ingen tvil om at tekniske analyser er den foretrukne analysemetoden blant daytradere. Her kan du lære mer om teknisk analyse.

Daytrading

Daytrading dreier seg om å utnytte de kortsiktige svingningene som oppstår i markedet. Tidshorisonten er kort, men selv om det kalles daytrading er ikke målet nødvendigvis å selge ut posisjonene innenfor dagen. Har man en stigende trend er det best å følge denne. Med en kort investeringshorisont har man en utradisjonell tilnærming til markedet. Teorien sier at ingen over tid kan slå markedet, noe som betyr at i følge det bør man investere i passivt forvaltede indeksfond. Men, det er alltid noen som slår aksjemarkedet, og felles for dem er at de legger mye arbeid ned i tradingen.

aksjetrading på nett

Din kapital er i fare. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Aksjeanalyse

Tradisjonell aksjeanalyse som DCF analyse har lang tidshorisont. Normalt opererer analytikerne med et kursmål på et år på sine DCF analyser, selv om modellen legger til grunn en investering som ikke tar slutt. Dersom man driver med daytrading er dette en tidshorisont som ikke er mye til hjelp. Det har derimot teknisk analyse.

Tekniske analyser

Teknisk analyse skiller seg fra for eksempel DCF analyser ved at den tekniske analysen har som målsetning å finne hva markedet mener er riktig pris på en aksje i dag. Metoden kan for eksempel fortelle deg at en gitt aksjekurs er et støttenivå eller et motstandsnivå ved å se på den historiske kursutviklingen. Nettopp støtte og motstandsnivåer er det mest grunnleggende innen for tekniske analyser. Til å lage tekniske analyser brukes det et teknisk analyse program.

Støtte og motstand

Et støttenivå gir seg til kjenne ved at dette er et kursnivå hvor aksjekursen ikke faller igjennom. La oss si at en aksje lenge har beveget seg mellom 5 og 6 kr pr aksje. Hver gang aksjen har beveget seg ned til 5 kr, har markedet funnet aksjen billig, og derfor begynt å kjøpe aksjen. Det fører igjen til at aksjekursen stiger. Motsatt er det med et motstandsnivå. Hver gang aksjekursen har beveget seg opp mot 6 kr begynner investorene å selge fordi de mener aksjen er overvurdert. Dette salgspresset fører til at aksjekursen faller. Dersom kursen beveger seg mellom et støtte og motstandsnivå over lengre tid, vil det kunne bety at aksjen er inne i en sidelengs-, fallende- eller stigende trend.

Formasjoner

Formasjoner er også noe av det mest grunnleggende innenfor teknisk analyse. Kjente formasjoner er hode-skulder formasjoner, triangelformasjoner eller doble bunner eller topper. Disse formasjonene kan ofte si noe om hvilken vei aksjekursen kan komme til å gå ved et brudd ut av formasjonen. Ofte kan disse bevegelsene også være store, noe som igjen kan gi god avkastning.

Lær mer om teknisk analyse

Dersom du vurderer å starte med tekniske analyse og daytrading finnes det en egen nettside som grundig går gjennom alt som er nødvendig å vite om tekniske analyse. På denne nettsiden kan du lese mer om hvordan du kan finne støtte og motstandsnivåer, lese om forskjellige formasjoner og tekniske indikatorer. Du finner også mye nyttig informasjon om trading strategier. For å lære mer kan du besøke nettsiden Teknisk Analyse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *