CFD trading

En CFD er en Contract for Difference. Dette er et finansielt instrument som er satt sammen av futures hvor man får oppgjør i penger fremfor valuta, råvarer eller aksjer.

aksjetrading på nett

Din kapital er i fare. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Hva er CFD

Contract for Difference er et finansielt instrument som lar deg trade aksjer, valuta, råvarer og indekser. CFD trading er en handel i CFDer mellom en nettmegler og en trader. Siden CFD er satt sammen av futures vil CFD tracke kursutviklingen til det underliggende instrumentet.

Fordeler med CFD trading

Den største fordelen med CFD trading er at du får tilgang til et stort marked hvor du kan trade aksjer, indekser, råvarer og valuta hos samme megler. Ofte har også nettmeglerne et lavt minsteinnskudd for å begynne å trade CFD. Det gjør at stort sett alle kan trade CFDer. I tillegg gir nettmeglerne mulighet for belåning av investeringene, noe som gir høyere risiko, men kan samtidig også gi høyere avkastning på tradingen. Tilgang til shorting er også en fordel med CFD trading. En short handel kan gjøres på samme måte som en long handel. Det er rett og slett bare trykke på selg. Man trenger derfor ikke lete etter investorer som vil låne bort aksjer for å gå short.

CFD trading

For å trade CFD trenger man en tradingkonto hos en nettmegler. Når du har åpnet en tradingkonto for CFD kan du trade alt fra enkelt aksjer, indekser, eller vanlig valuta. Når man trader CFD er det ingen kurtasje som ved aksjehandel. Derimot betaler man for spread. Spread er forskjellen mellom kjøper og selgerkursen. Når du kjøper en CFD betaler du kjøpskursen, og nettmegleren beholder differansen mellom kjøpskursen og spotprisen. Spotprisen er markedsprisen. Motsatt er det når du selger. Da selger du CFD til salgspris, og nettmegleren beholder forskjellen mellom salgskurs og spotprisen.

Trade CFD

For å trade CFD trenger du en CFD tradingkonto. Åpner du dette hos nettmegleren eToro er det gratis. Det betyr at du får tilgang til realtidskurser på kryptovaluta, aksjer, indekser, råvarer og vanlig valuta gratis. Samtidig får du også tilgang til gratis analyse program for teknisk aksjeanalyse, valutaanalyser og råvareanalyser. Dersom du ikke har tradet tidligere anbefales det å først åpne en treningskonto hvor du kan gjøre fiktive investeringer for å se hvordan CFD trading gjøres. Her er fremgangsmåten for å åpne en CFD tradingkonto på eToro:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en CFD tradingkonto
  • Gjør innskudd med VISA, bankoverføring eller ewallets

eToro er en multiasset-plattform som tilbyr investering i aksjer, i tillegg til trading med CFD. CFD er kompliserte instrumenter og har en høy risiko for tap av penger på grunn av høy belåning. 51 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer og om du er i stand til å håndtere denne risikoen.