TradingView analyseprogram gratis test erfaringer vurderinger

TradingView analyseprogram

Over årene vi har drevet med trading og analyse har vi testet mange ulike tekniske analyse verktøy. Vi har testet både gode og dårlige program. I den siste tiden har vi holdt oss til et bestemt verktøy, og det er TradingView analyseprogram.

TradingView analyseprogram

Dersom du trader aksjer eller CFD på en markedsplass eller hos en nettmegler får du som regel tilgang til et gratis program for tekniske analyser. Disse kan fungere greit, men ved å bruke et rendyrket analyseprogram vil du kunne lage bedre analyser, noe som igjen kan sikre at du får en bedre avkastning. TradingView analyseprogram er som nevnt det verktøyet vi har brukt mest den siste tiden, og som du kan lese om i denne testen så er det flere gode grunner til det.

Aksjer, indekser, råvarer, valuta og mer

En av de viktigste fordelene er at TradingView analyseprogram gir deg tilgang til charts for det aller meste som kan trades. Av aksjer finner du selvsagt alt som er notert på de store børsene i New York, London, Frankfurt og Tokyo. Norske aksjer har du også charts for, og da snakker vi ikke bare om OBX aksjene, mens også aksjene som er notert på Merkur Market.

Av andre instrumenter har du indekser for så godt som alle verdens børser, råvarer som gull, olje, gass, sukker, kaffe, sølv og mye mer. Valutakryss kan du også lage analyser av eller følge med på utviklingen i. Det er også enkelt å finne frem til det du vil undersøke. Du trenger kun å begynne å taste inn ticker eller navn og du vil få frem akkurat det du leter etter.

Teknisk analyse

Mange daytradere bruker kun teknisk analyse, og for disse vil TradingView analyseprogram være en god løsning som gir mulighet til å tegne inn støtter og motstander, trender og formasjoner eller undersøke tekniske indikatorer. Vår erfaring er at dette programmet er veldig brukervennlig, og siden det er skybasert tar det heller ikke mye ressurser fra pcen din. Lengre ned i testen går vi også gjennom praktisk bruk av programmet for teknisk analyse.

Fundamental analyse

TradingView analyseprogram er langt mer enn bare et teknisk analyse verktøy. Dette er også en av de store og viktige fordelene med TradingView. Trykker du deg inn på Financials vil du få frem en popup som gir deg mulighet til å velge mellom data fra Income Statement, Balance Sheet, Cash Flow eller Statistics.

På Income Statement kan du søke deg frem til multipler som Price/Earnings, Price/Sales og Price/Book eller Dividend Yield. Dette kan være veldig nyttig for å se på prisingen av selskapet i forhold til inntekter, overskudd eller bokførte verdier.

tradingview analyseverktøy Fundamental analyse
Bildet åpnes i ny fane.

På Balance Sheet finner du data som kommer fra balansen i selskapsrapporten. Dette omfatter blant annet varelager, kortsiktige og langsiktige investeringer, netto PP&E (Property, Plant & Equipment), kortsiktig og langsiktig gjeld, egenkapital eller markedsverdi av utestående aksjer og mye annet som er viktig for å kunne si noe om et selskaps finasielle tilstand.

Cash Flow gir deg også rask tilgang til viktig informasjon som kan være nyttig i selg selv, men også nyttig dersom du skal lage en DCF analyse. Dnne oversikten gir deg blant annet Net Income, Depreciation & Amortization, CapEx og Free Cash Flow.

Stock Screener

TradingView Stock Screener er en funksjon som søker frem aksjer som innehar en bestemt kvalitet. Dette kan være en Price/Earnings under 5, en utbytte yield på over 5 % eller som har en sterk trend og gitt mer enn en bestemt avkastning innenfor en periode. Dette er nyttig for utbytteinvestorer, mens også for tradere som vil unngå overprisede aksjer.

tradingview stock screener
Bildet åpnes i ny fane.

Praktisk bruk av TradingView analyseverktøy

At TradingView analyseprogram er et kraftig verktøy som fungerer godt når det kommer til tekniske analyser for aksjetrading er det ingen tvil om. Det tar litt tid å sette seg inn de de mange mulighetene som programmet gir deg, men det er absolutt verdt å gjøre slik at du kan utnytte programmet til det fulle. Nedenfor kan du se nærmere på hvordan TradingView analyseprogram fungerer i praksis.

Støtte, motstand og trender

Tekniske støtte og motstander er noe av det mest grunnleggende innenfor teknisk analyse, og på TradingView analyseprogram har du flere ulike funksjoner som kan benyttes til å tegne inn støtte, motstand eller tekniske trender.

Støtte, motstand og trender tradingview analyseprogram
Bildet åpnes i ny fane.

Formasjoner

Tekniske formasjoner kan gi kjøps og salgssignaler og er derfor veldig viktige innenfor daytrading. Mange formasjoner kan tegnes inn med støtte og motstand, men med TradingView analyseprogram har du også flere forhåndsdefinerte formasjoner som hode skulder formasjoner. Med disse kan du enkelt finne de ulike formasjonene i chartet.

tradingview formasjoner
Bildet åpnes i ny fane.

Indikatorer

Indikatorer brukes til å finne trender, skifte i trender eller bekrefte/avkrefte kjøps- og salgssignaler. Når du trykker deg inn på Indicators får du frem en lang liste over indikatorer som kan legges til chartet. De enkelte finner du ved å søke etter dem. Så langt kan vi si at det ikke er noen indikatorer vi ikke har funnet.

tradingview analyseprogram Indikatorer
Bildet åpnes i ny fane.

Prøv TradingView analyseprogram

TradingView analyseprogram kommer i fire ulike varianter. Basic er gratis, mens den dyreste versjonen, Premium, koster $59,95 pr mnd. Når du registrerer deg på TradingView får du muligheten til å prøve Premium gratis i 30 dager, og siden denne versjonen gir deg flere muligheter anbefaler vi å begynne med denne. Dersom du klarer deg med en av de andre versjonene kan du nedgradere etter prøveperioden. Du kan registrere deg her:

Priser på TradingView analyseprogram

Basic versjonen fungerer greit, men dersom du oppgraderer til Pro, Pro+ eller Premium kan du bruke flere indikatorer samtidig. Med Basic kan du kun bruke 3 om gangen. Akkurat dette kan være litt frustrerende siden du da må bytte mellom de ulike indikatorene du bruker. Her tror vi at mange vil bli fornøyde med Pro eller Pro+ som koster $14,95 og $29,95 pr mnd.

I tillegg til flere indikatoer får du også flere alarmer og varsler. Dette er en fordel siden du da blir varslet om en aksje gir et kjøpssignal eller salgssignal. Dermed trenger du ikke åpne alle chartene for å selv undersøke om de har gitt signaler. Uansett, Premium som er toppversjonen er gratis for testing i 30 dager, så det er en no brainer å gå for den først.

  • Basic: Gratis
  • Pro: $14,95 pr mnd
  • Pro+: $29,95 pr mnd
  • Premium: $59,95 pr mnd