Hvordan åpne aksjekonto?

dnb nordea hvordan slik åpner du aksjekonto

Før du kan begynne å investere i aksjer må du ha en aksjekonto. Her viser vi deg hvordan du kan åpen aksjekonto og begynne med investering i aksjer uten kurtasje.

Hvordan åpne aksjekonto?

Det å åpne en konto for aksjer er enklere enn du skulle tro, og det tar ikke mange minuttene før du har din egen aksjekonto klar slik at du kan begynne med investeringer. Du kan selvsagt gjøre det veldig enkelt når du åpner aksjekontoen din ved å gjøre dette i nettbanken din, men det er langt i fra sikkert at det er den beste løsningen. Norske banker pleier nemlig ofte å ha høye kostnader eller kurtasje som må betales hver gang du kjøper og selger aksjer. Det kan spise opp mye av sparepengene du vil investere i aksjemarkedet.

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Valg av nettmegler

Det er som nevnt mulig å kjøpe aksjer i nettbanken, men det kan bli dyrt. Det finnes også mange alternativer å velge mellom når du ser på nettmeglerne. Hva de forskjellige nettmeglerne tilbyr er ulikt, og disse tar også forskjellige priser på gebyrene når du kjøper og selger aksjer.

Pris på meglertjeneste

Prisen du betaler for meglertjenesten er viktig. Mange meglere har minstkurtasje som må betales dersom du gjennomfører små handler. Dette kan bli dyrt i lengden, og kostnaden kan spise opp mye av investeringene dine. Det kan gi dårlig avkastning. Det er også mange meglere som tar betalt for å gi deg nyhetsoppdateringer, aksjekurser i realtid eller for å få tilgang til analyser. Her er det viktig å velge et alternativ som gir deg lave kostnader.

 • Kurtasje
 • Pris på nyheter
 • Pris på realtidskurs
 • Pris på andre tjenester

Investeringsmuligheter

Når du velger en megler hvor du vil åpne aksjekonto er det også viktig at du får tilgang til de investeringene du ønsker. Det hjelper lite å åpne en aksjekonto hos en megler som kun gir deg tilgang til norske aksjer, dersom du vil kjøpe Google aksjer. Velg en nettmegler som gir deg tilgang til flere børser. Det er også en stor fordel om du også kan investere i børsnoterte fond, trade valuta og andre instrumenter.

 • Antall børser
 • Børsnoterte fond
 • Valuta, kryptovaluta, etc

Verktøy

Verktøy er viktig når du investerer i aksjer eller driver med aksjetrading. Det er mange som foretrekker å lage tekniske analyser av aksjer før de kjøper seg inn. På denne måten kan de sikre seg bedre priser ved å time kjøp og salg. Noe annet som er en fordel er om du har muligheten til å legge inn automatiske ordre som for eksempel stop loss. Stop loss kan selge ut aksjer som faller i kurs automatisk fra din aksjekonto. Dermed kan dette verktøyet brukes til å begrense tap.

 • Program for teknisk analyse
 • Automatiske ordre

Sikkerhet og brukervennlighet

Når du skal gjøre investering på aksjekonto hos en nettmegler er det selvsagt viktig at løsningen er brukervennlig. Med en brukervennlig løsning trenger du ikke bruke mye tid før du kan gå i gang med investeringer på din aksjekonto. Noe annet som er veldig viktig er at meglertjenesten er trygg. Du bør kun velge nettmeglere som er regulerte og som har alle nødvendige tillatelser fra Finanstilsynet i Norge.

 • Regulert nettmegler
 • Tillatelse fra Finanstilsynet
 • Forsikring på innskudd/plasseringer

eToro – anbefalt nettmegler

eToro er en kjent nettmegler med mange millioner fornøyde brukere over hele verden. En av grunnene til at eToro skiller seg positivt ut er at de tilbyr kurtasjefri handel med aksjer på 17 børser. Dermed kommer de godt ut i tester om billigste aksjehandel på nett. I tillegg til lave kostnader og mange investeringsmuligheter får du også tilgang til analyser på utvalgte selskap, nyhetsoppdateringer, realtidskurser og program for teknisk analyse når du har en aktiv aksjekonto. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Kort oppsummert er eToro vår anbefalte nettmegler.

Gå til eToro for å åpne aksjekonto

Å åpne en aksjekonto på eToro går raskt. Dette er noe de fleste kan klare på noen få minutter. Her skal vi gå gjennom hele fremgangsmåten fra å åpne aksjekonto til å gjøre første investering i aksjer. De aller første du må gjøre er selvsagt å besøke nettsiden til eToro. Du kommer deg dit ved å trykke på den grønne knappen hvor det står Til eToro nedenfor. Med nettside og handelsplattform på norsk, og et veldig brukervennlig design er dette en løsning som passer veldig godt for nybegynnere som vil åpne aksjekonto og kjøpe aksjer på nett.

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Registrer aksjekonto

Trykk på Begynn å investere. Når får du frem et registreringskjema hvor du får muligheten til å velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din aksjekonto. De enkleste løsningene er å bruke enten din Facebook- eller Google-konto til innloggingen. Alternativt kan du også bruke mailadressen din og lage et passord. Når du har valgt innloggingsmetode er din aksjekonto åpner og du er faktisk logget inn.

Du er ennå ikke helt klar til å kjøpe aksjer. Aller først må du trykke på Fullfør profil slik at du åpner opp registreringsskjemaet hvor du kan fylle inn navn, fødselsdato, adresse og mobilnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål. Dette gjøres for å kartlegge din kunnskap og erfaring med aksjer og investering, og for å forhindre hvitvasking av penger.

Vi anbefaler også at du verifiserer din aksjekonto på eToro. Ved å laste opp bilde av ID som pass, førerkort eller nasjonalt ID, sammen med en faktura og bilder som viser dine betalingsmetoder vil du få en høyere grad av sikkerhet på din konto for aksjehandel.

Gjør innskudd på aksjekonto

Det minste innskuddet du kan gjøre på eToro er €50 eller omtrent 500 kr. Hos en vanlig nettmegler som tar kurtasje ville dette selvsagt blitt for lite. Med et så lite beløp ville du endt opp med å betale mye kurtasje. På eToro betaler du derimot ikke kurtasje, så det går helt fint å begynne med et lite beløp. Du kan selvsagt også spare opp ved å gjøre innskudd hver måned eller når du har penger til overs og ønsker å kjøpe aksjer.

Trykk på Sett inn penger slik at du får opp skjemaet til å sette inn penger på din aksjekonto. Velg betalingsmetode. Her kan du enten bruke bankkort, bankoverføring eller elektroniske lommebøker. Deretter skriver du inn summen du vil sette inn på aksjekontoen din. Hvor lang tid innskuddet tar avhenger av hvilken betalingsmetode du valgte. Valgte du bankoverføring kan det ta opptil 5 virkedager før pengene er på konto. Med de andre betalingsmetodene er pengene fremme på aksjekontoen din øyeblikkelig.

Kjøp aksjer eller børsnoterte fond uten kurtasje

Oppe på skjermen din kan du se et søkefelt når du er logget inn på din eToro aksjekonto. Her kan du søke på navnet til selskapet du vil investere i. Det samme kan du også gjøre dersom du vil kjøpe børsnoterte fond. Trykk på søkeresultatet du får frem. Du kommer nå til informasjonssiden til selskapet. Her trykker du på Handle. I ordreskjemaet som kommer kan du enten skrive inn antall aksjer du vil kjøpe, og du trenger ikke å kjøpe en hel aksje, eller summen du vil investere i selskapet. Når du trykker på Bekreft vil ordren din bli utført så lenge børsen er åpen. Aksjene vil automatisk bli lagt til din aksjekonto på eToro hvor du kan følge med på kursutviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *