Kursmål

Kursmål aksjer

Å finne kursmål på aksjer kan være vanskelig, men her får du alle triksene.

Kursmål

Å finne et kursmål er minst like viktig som å finne kjøpssignalet når du driver med teknisk analyse av aksjer. En god strategi forteller deg ikke bare når du skal kjøpe aksjer, men også når du skal selge aksjer. Naturlig nok vil en del salg komme som følge av stop/loss, men forhåpentligvis blir det også en del salg av at aksjen når sitt kursmål.

Vi har sett på mange aksjeforum at veldig mange nybegynnere kjøper aksjer uten å ha en klar formening om når de skal selge. Samtidig ser vi også at mer erfarne tradere også kan slite med å finne riktig tidspunkt å selge på.

Når vi trader så setter vi opp et konkret kursmål. Men, dersom aksjen når kursmålet er det ikke gitt at vi selger. The trend is your friend, og dersom aksjen du investerte i har steget til sitt potensiale kan dette bety at den er inne i en stigende trend som kan fortsette. Dette gjør at vi som regel setter en trailing stop/loss ved kursmålet som ble nådd.

Finn kursmål med teknisk analyse

Dersom du leser Finansavisen eller Dagens Næringsliv vil det ofte være børskommentarer eller artikler hvor meglere og analytikere kommer med kursmål for aksjer de følger med på. Disse kursmålene er som regel basert på finansanalyser, og ikke teknisk analyse. Disse kursmålene fungerer ikke så godt dersom du driver med day trading. Det er her teknisk analyse kommer inn i bildet. Det er nemlig fullt mulig å finne kursmål med tekniske analyser.

Tekniske formasjoner

Dersom du bruker tekniske formasjoner til å finne kjøpssignaler kan du som regel også bruke disse til å finne kursmålene for aksjene du investerer i. En god tommelfingerregel er at kursmålet tilsvarer den største avstanden mellom støtte- og motstandsnivået i den tekniske formasjonen.

I chartet for NEL aksjen kan vi se at det ble dannet et omvendt hode skulder formasjon, og at det kom et brudd på motstandslinjen som er et kjøpssignal. For å finne kursmålet for denne formasjonen finner du den største avstanden mellom støtenivå og motstand. Denne avstanden kan du legge til der hvor kursen brøt ut av motstanden.

kursmål teknisk analyse formasjoner

MOWI dannet en triangelformasjon som det kom et brudd på. Dette gav et kjøpssignal. Her ser vi største avstand mellom støtte og motstand, som også blir kursmålet. Videre ser vi at kursen når målet, men at den i ettertid faller ned gjennom dette. Dette er grunnen til at en trailing stop/loss kan være nyttig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *