Store bevegelser i kryptovaluta

Store bevegelser i kryptovaluta

Den siste tiden har det vært store bevegelser i krypto. Årsaken til det er noe aksjetradere bør kjenne til.

Store bevegelser

For de som følger med på kursbevegelsene i kryptomarkedet har det vært et spennende år. Siden kursene bunnet ut i desember 2018 har det stort sett gått oppover. bitcoin kurs er for eksempel opp ca 250 %, mens ethereum kurs er opp drøye 280 %. Årsaken til dette er sammensatt, men det er noe helt spesielt som har drevet kursen den siste tiden.

Libra – kryptovaluta fra Facebook

Nylig lanserte nemlig Facebook sitt nyeste prosjekt, nemlig Libra kryptovaluta. Etter planen skal Libra på markedet i 2020 i noen få utvalgte land. Libra skal være en stablecoin, noe som betyr at den er pegget til vanlig valuta som USD eller EUR. Dette skal normalt føre til at kursen holder seg relativt stabil, noe som gjør at Libra skal kunne fungere godt som betalingsmiddel med lite usikkerhet knyttet til kurs. Det vil også gjøre at den ikke vil tiltrekke seg mange som driver med day trading siden den kan ha mye lavere volatilitet enn andre typer kryptovaluta som for eksempel bitcoin og ethereum.

Viktige samarbeidspartnere

Det er ingen tvil om at Facebook er et stort selskap som kan nå ut til mange, men de har også flere viktige samarbeidspartnere som kan bli avgjørende i å etablere Libra kryptovaluta som betalingsmiddel. Først og fremst er det VISA og MasterCard som virkelig kan gjøre Libra til en stor suksess. Men, Facebook har også fått med seg Spotify.

Facebook som bank?

Det er ingen tvil om at dersom Facebook lanserer sin egen kryptovaluta i samarbeid med VISA og MasterCard er dette en betalingsmåte som raskt kommer til å bli veldig utbredt. Det gjør at mange investorer spør om hvordan kjøpe aksjer i Facebook. Årsaken er ganske åpenbar. Det kan nemlig gi store inntekter til Facebook, som igjen vil kunne gi kraftige løft til aksjekursen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *