Tradingmuligheter

naturgass tradingmuligheter knm helge ingstad sola ts oljetanker

Det er ikke bare aksjer som kan gi gode tradingmuligheter. I dag fikk vi et godt eksempel med stigende gasspriser.

Tradingmuligheter

I natt fikk KNM Helge Ingstad et sammenstøt med tankeren Sola TS. For fregattens del var dette tøft, men tankskipet ser ut til å ha sluppet unna med mindre skader. Det som skapte tradingmuligheter her, var at uhellet hendte i nærheten av et oljemottak. Dette oljemottaket fikk driften stoppet, og nettopp dette fikk store konsekvenser for gassprisene siden dette oljemottaket også er viktig i gassforsyninger til Europa. I løpet av torsdagen hadde gassprisen steget rundt 6 %. For de som fulgte med på nyhetssendingene og var raske på avtrekket gav dette god avkastning.

CFD

Råvarer som naturgass blir som regel handlet på kontrakter. CFD er en type kontrakter som gir deg mulighet til å trade alt fra råvarer som sukker og naturgass til indekser for stort sett alle verdens børser og til og med kryptovaluta. CFD er en forkortelse for Contracts For Difference, og er konstruert slik at den i størst mulig grad skal speile prisutviklingen til det underliggende produktet, det være seg aksjer i DNB eller Dow Jones indeksen.

CFDer kan kjøpes hos de store internasjonale nettmeglerne som Markets eller Capital. Det er store fordeler med både nettmeglerne og trading av CFDer. Når det gjelder de store nettmeglerne tilbyr disse et stort utvalg av CFDer på de aller fleste investeringsprodukter, i tillegg tilbyr de treningskontoer som passer godt for de som vil lære seg day trading for nybegynnere. CFD trading gir også enkel tilgang til shorting og gearing.

Shorting

Shorting er sammen med gearing ofte nevnt som den største fordelen ved CFD trading. Gearing er som du kanskje kjenner til tilsvarende akjsekreditt. Shorting betyr å selge aksjer eller andre verdipapirer som man låner. Nettopp det at du må låne aksjer for å shorte dem er noe som ofte kan skape problemer. Det kan nemlig være vanskelig å få lånt aksjer for shorting. Dette problemet kan derimot løses med CFDer. Her er kontraktene nemlig konstruert slik at du kan kjøpe shortposisjoner som vil gi deg positiv avkastning dersom kursen på det underliggende faller, akkurat som ved en normal shorthandel.

Råvarer, indekser, valuta og aksjer

Noe som også er en stor fordel ved trading av CFDer er det store utvalget av CFDer. Dette blir ofte oversett, men er likevel veldig viktig dersom du er ute etter å kunne utnytte alle tradingmuligheter som oppstår. Du får nemlig CFDer for aksjer, indekser, valuta og råvarer. Mange nettmeglere tilbyr også handel i CFD for kryptovaluta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *